Gener, Febrer i Març

7 dies

Descripció

Rjukan, és una zona del sud-est de Noruega, coneguda popularment per a l’escalada en gel.
Hemsedal, és una zona més amplia, amb molt gel i molta neu també, té més opcions i és més amplia la zona però també està més lluny de Oslo.

Rjukan conta amb una quantitat de cascades de gel important amb aproximacions molt curtes, i per amb bona innivació per a prcaticar l’esquí de muntanya a les zones veïnes, així com el backcountry (modalitat local) o el conegut esquí de fons.

 

ESTADA

L’allotjament el farem a un hostal molt cofortable del mateix poble de Rjukan i des d’allà ens desplaçarem als diferents sectors.

L’allotjament disposa de habitacions reduïdes, banys i sauna. També tindrem un taller per afilar les sines o encerar esquís.

El menjar el podrem cuinar al mateix hostal, malgrat això, si es vol menjar més pràctic (i car!) també tenim llocs per anar. El més pràctic és fer esmorzars abundants i sopars cuinats allà mateix, durant el dia ens solem emportar coses preparades en “tuppers”, entrapans, etc.. i així aprofitem més el temps.

Disposem d’un cuina molt ben equipada i espaiosa!

 

DESPLAÇAMENTS

Tindrem un vehicle que llogarem al aeroport de Oslo mateix , i que ens permetrà anar visitant els diferents sectors amb autonomia, i segons condicions i meteorologia.

 

ESCALADA

Tenim varios sectors interessants, des de vies de 1 llarg, passant per rutes de 2 i 3 llargs, i excepcionalment alguna de més llarga. Predomini del gel dur i pur, amb algunes vies de mixte puntuals així com també alguns “dry toolings” si volem imflar els braços per acabar la jornada.

 

CLIMA

Fa fred, però és un fred sec. Durant el dia pots estar entre -2 o -5 tot el dia perfectament.

És una vall que en aquestes dates no hi entra ni un raig de sol, sinó el vas a buscar amunt amb els esquís!

Cal anar equipats degudament per passar el dia fora escalant.

Val la pena portar termo amb beguda calenta.

Contar amb guans potents per esperar o assegurar i plumes potent. Gorro, buff, bota calida…


Programació

Visitarem els sectors de Krokan, Vemork bridge, Rjukan Center, Gorge... en funció de les condicions.

Una opció bona de algun dia és visitar alguna altre regió però tant Hemsedal com Laerdal, demanen més hores de cotxe. Això ho valoreu vosaltres en funció dels dies que hi volgueu estar.


Ràtio

Acompanyants per guia

Inclou


Gestions i reserves

Honoraris del guia

Material comú activitat

Assegurança activitat

Desplaçaments durant l'activitat

Allotjament

Dietes en règim de MP

No inclou


Vols

Dietes durant les sortides

Material personal